En aktiv alderdom – ja til aktivitetssenter for seniorer i Lørenskog!

Vi i Lørenskog Arbeiderparti ønsker å bidra til at alderdommen skal bli trygg og god – og aktiv. Sosialt samvær og aktivitet gjør livet mer verdifullt for alle. Derfor vil vi etablere et aktivitetssenter for alle over 60 i kommunen!

original

Vi blir alle eldre - dag for dag. Dette er naturens gang. Mange har et rikt og godt liv når man når en høy alder. Men livet kan også bli tungt når man blir eldre. Kroppen klarer ikke alt den engang klarte, venner blir borte og kanskje dør den man har delt livet med i mange år. Mange eldre føler ensomhet.

Kanskje man ikke orker så mye som tidligere, da må aktivitetsnivået tilpasses det man klarer.

Derfor ønsker vi å bygge et aktivitetssenter for seniorer. Et senter der frivillige lag og organisasjoner i Lørenskog kan bidra til å skape aktivitet. Der det ikke er kommunen som bestemmer tilbudet, men de som bruker senteret. Mange kaller det en «fritidsklubb for seniorer», og det er egentlig ganske beskrivende. Her kan man bare stikke innom, kjøpe et måltid mat eller en kopp kaffe og se om det skjer noe spennende. Kanskje ender du opp på et spanskkurs for første gang i ditt liv, eller et foredrag om høstens krimbøker. Finner du ikke noe som interesserer deg den dagen, er det greit å bare sitte ned og prate litt – og kanskje se på nyhetene før en rusler hjem.

Sunt kosthold og fysisk aktivitet er viktig i alle aldre, også når man blir eldre! Spiser man dårlig, drikker for lite og er fysisk inaktiv, går det ikke lenge før funksjonsnivået reduseres og man får dårligere helse. Derfor er det viktig at man får tilbud om enkel trening og kan kjøpe seg et godt måltid på senteret.

Kommunens bidrag skal være å stille lokaler til rådighet og ansette en koordinator eller daglig leder som kan koordinere driften. Så er det opp til de som ønsker å bruke senteret bestemme aktiviteter og innhold.

Senteret skal ligge sentralt og i nærheten av et godt kollektivtilbud. Det må være enkelt å komme seg dit, også uten bil.

Dersom du vil støtte oss i arbeidet med å få på plass et slikt aktivitetssenter for eldre i kommunen, er det viktig at du bruker stemmeretten din ved kommunevalget. Lørenskog Arbeiderparti ønsker å jobbe for at eldre skal ha en aktiv alderdom og vi sier ja til et aktivitetssenter for seniorer.

Godt valg!