Organisasjonsutvalgets innstilling

På årsmøtet i 2018 ble det nedsatt et organisasjonsutvalg. Her er rapporten fra utvalget og utvalgets innstilling.

Mandat Årsmøtet i 2018 nedsatte et utvalg som skal jobbe med anbefaling til hvordan Lørenskog arbeiderparti skal organiseres. Utvalget skal vurdere partiets lagsstruktur, og om det er andre måter man bør organisere partiet på for fremtiden.

Utvalgets sammensetning:

Runa Bolstad Laume (leder)Agnar Ryan Solheim/Kurland ArbeiderlagTor Einar Ljønes, Lørenskog Arbeidersamfunn                                         Torunn Skottevik, Bjørndalen og Rolvsrud Arbeiderlag

Møter Organisasjonsutvalget har hatt tre formelle møter og flere uformelle samtaler. Møtene har vært preget av dialog og vilje til å enes om en felles innstilling. Det har vært viktig for utvalget å vektlegge både faglige kriterier og menneskelige faktorer i prosessen fram mot innstillingen.

Hjørnestener Utvalget har diskutert smått og stort, men har lagt hovedvekten på:

Formell organisasjonsstruktur – fra geografi til demografi KommunikasjonPolitiske arenaer

Nåsituasjon

På medlemsmøter i Lørenskog Aps regi er det jevnt over godt oppmøte mens det på møter i lokallagene sjelden møter svært få medlemmer utenfor styret. I tillegg er det små geografiske avstander i Lørenskog, noe som gjør at en oppdeling av medlemmer ut fra bosted kan være ulogisk.

Samtlige lokallag rapporterer om vanskeligheter med å få folk til sine styrer. Her er det mange gjengangere som utsettes for stor slitasje, lav aktivitet og mye forfall. Dette skyldes ikke dårlig holdninger, tvert i mot er dette folk med stor arbeidskapasitet med begrenset tid.

Forankring

Bjørndalen og Rolvsrud arbeiderlag og Lørenskog Arbeidersamfunn har begge vedtak om å jobbe for ett partilag i Lørenskog. Organisasjonsutvalgets arbeid har også vært diskutert på styremøte i Solheim/Kurland Arbeiderlag

Medlemmene uttrykker behov for mer informasjon, kunnskap og eierskap om viktige politiske saker lokalt, fylkesvis og nasjonalt. De uttrykker også behov for en arena hvor de kan utvikle og diskutere politikk. Det uttrykkes også behov for bedre kommunikasjon og tettere dialog mellom kommunestyregruppa, styret i Lørenskog AP og medlemmene.

Organisasjonsutvalgets innstilling: Dagens geografiske organisasjonsmodell erstattes av oppgaveorientert organiseringsmodell i 2019. Utvalget ser for seg dette som mulig modell:

Formell organisasjonsstruktur:SeniorutvalgAUFEventuelt andre demografiske inndelinger

Politiske arenaer:StudiesirklerPolitisk verkstedTema møter (Studieleder, kvinnekontakt og det øvrige styret)ProgramkomiteSkoleringer (AP fylke, sentralt og lokalt)AksjonsutvalgBane til AhusRulleskiløype i markaStedsskilt KurlandGang- og sykkelvei langs hele Losbyveien

Samarbeid andre organisasjoner:Lokal LOAndre AP- lagFolkehjelpa

Medlemspleie:Velkommen som medlem – telefon fra styretInformasjonsskriv til innflyttere/nye boområderVervepakker til deltakere på åpne møterVervepakker til nye medlemmer

KommunikasjonFacebook og nettsideNyhetsbrev til medlemmerSamarbeid med kommunestyregruppa

Utvalget foreslår at hvert enkelt lokallag setter organisasjonsendring som tema på sine årsmøter i 2018 for deretter å levere innstilling til årsmøte i Lørenskog AP i 2019. Det eventuelt nye styret i Lørenskog AP gis mandat til å fortsette praktisk arbeid med organisasjonsendringer, gjøre nødvendige tilpasninger av vedtekter og samordning av økonomi.